Havrekakor med glasyr, ca 20 stycken
1 ägg
2 dl socker
2 dl havregryn
200 g smält smör
3 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Till glasyr:
100 g smör
1 1/2 msk kakao
4 msk vispgrädde
2 dl socker
3/4 msk vetemjöl
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda sedan ner övriga ingredienser till kakorna och rör till en slät smet. Fyll formar till hälften med smeten och grädda dem i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Medan kakorna fortfarande är varma kan man försiktigt sänka ner en liten pepparkaksform av ett hjärta i kakorna, för att forma området där glasyren ska ligga.
Rör ihop ingredienserna till glasyren i kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter, tills den tjocknar. Fördela glasyren på de kalla kakorna och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar