söndag 31 juli 2011

Har haft ett väldigt ofrivilligt blogguppehåll då jag varit utan både dator och nät i några dagar. Har upptäckt att jag har utvecklat ett mindre(?) bloggberoende... =) Inte så farligt att inte kunna göra inlägg, men så tråkigt att inte kunna läsa andra blogginlägg, har verkligen saknat det under de här dagarna. Ikväll får det bli en lång resa runt i bloggvärlden för att se vad alla hittat på under veckan!

För ett tag sedan visade Sanne med fina bloggen Så vitt jag vet vackra konservburkar som hon målat och dekorerat, så söta! För att få en mjuk kant och kunna återanvända locket på burken använde hon en speciell konservöppnare. Öppnaren finns hos ett av våra mest kända plastföretag, men det finns även liknande varianter att hitta, till exempel på Coop.

Jag köpte iallafall hem en sådan öppnare och numera slängs inga konservburkar här hemma.. =) Tipset från mig idag är att använda dem som förvaring till garn och snören. Det här är en bild från en del av min lilla pysselverkstad här hemma. Hoppas kunna visa mer av den vid senare tillfälle, men just nu är det verkligen överfyllt med saker där och där behöver städas upp..


Jag borrade hål i locket på några burkar och använder dem för att förvara de snören och garn jag använder ofta när jag pysslar. Man kan göra ganska roliga "konstverk" av förvaringsburkar genom att fästa ihop dem och blanda olika storlekar, och det är ju bara fantasin som sätter gränser för hur burkarna kan målas och dekoreras, men dessa ville jag spara precis som de är.


Idag blir det nog en härligt lat söndag här hemma med lite pyssel och plock och kanske kan jag också få städat upp lite i pysselverkstaden...
Önskar er alla en underbar söndag!

tisdag 26 juli 2011

Här är en till som har semester nu, men är en som får arbeta riktigt hårt under vinterhalvåret. När vi stiger upp på vintermorgnarna kan det vara riktigt kallt i köket, men det tar inte många minuter innan värmen sprider sig från den sprakande vedspisen. Nu när den får vila lite passade min C på att måla om kring den och då fick jag städa bort alla saker som jag ställt runt spisen. Ser plötsligt väldigt rent ut när bara ett fåtal saker ställts tillbaka. Undrar hur lång tid det tar innan jag har fyllt upp all tom plats igen.. =)


Skylten som vi fått av goda vänner, är en väldigt omtyckt sak i köket. Härliga ord, tycker jag...


Undrar lite över vart solen tagit vägen, inte är vi redo för höst riktigt ännu...? Får nog ta en liten tur och försöka leta upp den..
Hoppas ni har sol där ni är och att ni får njuta av sommarvärme!

måndag 25 juli 2011

Min syster med familj var nyligen på en liten semestertur och besökte bland annat den fina butiken Alvas Hus i Karlskrona. Och där handlade de fina presenter till oss, blev så glad för dessa! En riktigt söt skylt med lavendel...


...och en sockersöt låda som också kan hängas på väggen. Den är nu fylld med skorpor...


Funderar på att försöka hitta några fina bakformar och andra små saker att fylla den med. Ni kanske har något tips på vad jag kan ha i den fina lådan?

Tack snälla ni för att ni tittar in och skriver några rader, jag blir så glad! Dessutom hittar jag ju då också till er och får läsa en massa fina blogginlägg, så roligt!

Ha en underbar dag!

söndag 24 juli 2011

Var egentligen på jakt efter helt andra saker häromdagen när jag gjorde ett lite annorlunda loppisfynd. Men visst är det så ibland att det roliga sakerna dyker upp där man minst anar och när man alls inte letar efter dem?
Hittade en astrokarta som vi köpte med hem. Har varit lite fascinerad av stjärnbilder ända sedan jag som liten såg Stjärnhuset med Sif Ruud som berättade historier från den grekiska mytologin för Johannes Brost, minns ni? =)


När vi lämnade "mitt i stan" för vårat lilla torp på landet slogs vi först av hur tyst det var här ute i skogen, och sedan av hur mörkt det är. Inga skyltar och gatlyktor lyser upp här ute som vi var vana vid i stan. Och i och med mörkret, ser man också alla stjärnor väldigt tydligt, fantastiskt vackert!


Och nu kan jag ta med astrokartan ut och se om jag kan hitta stjärnbilderna från kartan, kanske kan jag nu hitta fler än Orion och Karlavagnen.. Ska bli spännande att ge sig ut och stirra mot himlen någon stjärnklar natt...

fredag 22 juli 2011

Aklejorna har nu blommat över och jag räknade ihop fyra olika sorter i trädgården i år. Har samlat ihop frökapslar från de olika sorterna som nu får torka. Kan berätta att jag även sparat frökapslar från den rosa aklejan, från kohagen. Fast jag fick hjälp med att hämta den...fniss...

Idag har jag därför pysslat lite med foton och text och gjort fröpåsar. Kameran ville inte riktigt vara med mig idag, men ungefär såhär blev resultatet.


När frökapslarna torkat ska de små påsarna fyllas med fröerna och nu kan jag hålla reda på de olika sorterna.


Har iallafall haft riktigt roligt vid datorn en stund idag, kan sitta i timmar och pyssla med foton, bilder och text om jag fått en idé...

Önskar alla som tittar in en underbar helg!

torsdag 21 juli 2011

Är verkligen förtjust i glasburkar i alla former och storlekar. Oslagbar förvaring till allt möjligt... Jag använder dem bland annat som förvaring i köket, som här till skorpor och kex.


De vackra silverskedarna har jag gärna framme...


...och några fina stenar från vår lilla resa...


De lite större burkarna passar också fint som ljuslyktor...


Lite mulet och småregnigt ute idag, så kvällen får tillbringas inomhus med lite pyssel. Önskar er en fin kväll!

onsdag 20 juli 2011

Trädgården skiftar färg från blått och rosa till gult och orange och jag hade tur att ha kameran med när jag hittade några som verkligen verkar uppskatta den gula färgen...


Inte lätt att fånga dem på bild, men otroligt vackra är de...


Idag har vi sol hos oss..underbart.. Hoppas ni har samma soliga väder hos er och får njuta av en härlig sommarkväll...

Fick en ny katalog från Jotex häromdagen. De har fått lite nytt till badrummet, bland annat söta handdukar och badrumsmattor med spetskant.


Handdukarna finns i flera storlekar, och både handdukar och mattor finns i grått, vitt eller rosa på www.jotex.se. Sött!

tisdag 19 juli 2011

Första dagen på semestern tillbringades till största delen här hemma. Vädret var väl sisådär, men det spelar egentligen inte så stor roll, det finns ju pyssel för alla väder. Igår plockade jag av bären från vinbärsbusken och kokade saft av dem. Det blev inte många deciliter saft av de få bären, men har inte provat på det förut och ville testa.


Saften blev kanongod och det var ju inte alls så svårt. Får se till att pyssla om våra buskar så att vi kanske kan få både saft och gelé till nästa år. Väldigt roligt pyssel!


Idag skiner solen, så man kanske skulle passa på att få lite sol på näsan.
Kramar till alla som tittar in!

söndag 17 juli 2011

Visst lyckades jag loppa lite små saker även på den här resan.. Ett av loppisfynden får posera i detta inlägg, tillsammans med söta inköp från helgens shoppingtur. I fredags gjordes sista arbetsdagen på några veckor och den efterlängtade semestern är här...

I går blev det en liten utflykt, bland annat till Hemma hos Haglund. Butiken är fylld av fina saker och här hittar man alltid något man vill köpa hem.


Igår inhandlades bland annat ett par vackra tekoppar från Udesen Danmark. De här kopparna ingår i en hel serie med vackra saker från Udesen.


Och ett av loppisfynden jag hittade nyligen passade fantastiskt bra till dessa koppar. Denna lilla silen blev jag helförtjust i, och den loppades för några få kronor. Och roligt att blanda nött och nytt!


Nu ska här bli några riktigt lata dagar och säkerligen fler loppisbesök, under semesterveckorna. Kanhända blir det lite längre mellan inläggen här ett tag... Inte alltid man har tillgång till datorn för att göra inlägg, men som tur är finns det fler sätt att läsa inlägg från andra bloggar, för dem vill jag ju inte missa!

Ha en fin söndag och njut av sommaren!

onsdag 13 juli 2011

Idag var jag verkligen uppe med tuppen.. Faktiskt riktigt härligt att kliva upp i ottan ibland, tända lite ljus och dricka morgonkaffe i lugn och ro medan solen går upp... Termometern visar bara sju grader, men det ser ut att bli en fin dag. Nu har liljorna börjat slå ut och det här är en av mina favoriter som jag fick av snälla svärmor förra året...


Idag blir det en tur till södra Sverige. Med lite tur dyker det upp en något guldkorn att besöka på vägen... Dags för avfärd...

tisdag 12 juli 2011

Räknar till fyra dagar kvar till semester, och nu längtar jag verkligen efter lata dagar, med pyssel och ny inspiration. Har haft tur att hitta en del roliga loppisfynd, men flera väntar fortfarande på att hitta sin lilla plats i huset och en del vill ha lite färg och ompyssling.


Det här blir nog ändå ett loppisfynd som får vänta några månader till innan det blir använt.. =) Hade turen att hitta ett gammalt struvjärn på en av loppisarna på Öland. När vi sedan besökte Eufemia Nytt & Nött hittade vi fler former, som jag såklart köpte med mig.


Väl framme vid kassan väntade fler fina saker. Det visade sig att Eufemia också säljer söta saker från Annas idéer. Här är en av hennes fina disktrasor...


Anna har också en blogg där hon visar fler söta saker som hon tillverkar, och en massa annat fint! och jag kan passa på att tipsa om att hon nu har en utlottning med riktigt fina saker. Bloggen hittar du här: Annas idéer.

Önskar alla som tittar in en härlig dag!

måndag 11 juli 2011

Inspirerad av de härliga bilderna i favorittidningen och fina inlägg som lästs under helgen, fick jag lust att pyssla lite igår. Hittade ett par små loppade glas i gömmorna...


Och tre små fat, också fyndade under en av de senaste loppisrundorna...


Och ett, tu, tre så hade jag ett litet kakfat till sommarfikat...


Nu är det snart dags att åka till jobbet, och det är fem dagar kvar att räkna ner till semester..


Men en liten stund till kan jag sitta kvar här vid datorn, så jag ska passa på att läsa lite mysiga blogginlägg och se vad som hänt i blogglandia under helgen... =)
Hoppas ni får en fin start på veckan!

söndag 10 juli 2011

Härliga söndag... Solen skiner och fåglarna kvittrar och det är så gott att bara vara... Idag lite bilder på en av våra clematis som jag var lite orolig för i våras. Var rädd att den inte hade klarat sig över vintern, men visst hade den det! Den växer så det knakar och spaljén som är uppsatt räcker knappt till...


Igår var det prismärkning och uppställning av prylar. Vi har en loppis en bit härifrån där man kan hyra in sig i en hylla eller ett rum och sälja sina saker. Det finns en hel del prylar sparade som vi nu ska försöka sälja i vår lilla hylla.


Någon ekonomisk vinst lär det nog inte bli dock... När man är på plats på loppisen för att ställa upp nya saker måste man ju naturligtvis gå en runda och titta i de andra hyllorna och rummen. Och där hittar man ju nya fina saker att ta med hem... =)


Hur som helst är det så klart väldigt roligt, och det är lika roligt varje gång en nyloppad sak hittar sin egen plats i vårt lilla torp.
Önskar alla som tittar in en fin söndag!

lördag 9 juli 2011

Hittade den sötaste lilla tvålkopp när jag var på loppis häromdagen... Funderade på var jag skulle ha den, i vårt badrum passar den nämligen inte, alls. Var bara säker på att jag inte kunde lämna den lilla tvålkoppen kvar på loppisen...


Väl hemma dök det upp en idé.. Vårt lilla gästrum som vi målade förra sommaren går i svart och vitt och vi har ännu inte ägnat så mycket tid åt inredningen. Perfekt med en liten tvätthörna där! Vill minnas att jag sett ett litet bord ute i ladugården som tillsammans med fat och kanna skulle fungera ypperligt som tvättställ. Det får jag skriva upp på att-göra-listan till semestern... Vad har ni för roliga projekt planerade under sommaren?

torsdag 7 juli 2011

Har nyligen inhandlat senaste numret av Jeanne d'Arc Living, min favorit bland tidningar. Har ännu bara hunnit bläddra lite i den, men hittade något riktigt roligt...


Boken innehåller över 400 inspirerande bilder med den Fransk-Nordiska lantstilen...


Med tanke på alla vackra bilder och tips som varje månad finns i den härliga tidningen anar jag att det finns en hel del inspiration att hämta från denna bok. Boken kommer ut den 15:e augusti och hamnade just på min önskelista...

onsdag 6 juli 2011

...kunde man köpa ett nummer av Hemmets journal 1925... Under ett av loppisbesöken på Öland, närmare bestämt hos Eufemia Nött & Nytt hittade jag dessa tidningar, som fick följa med hem...


Underbara omslag, vilket arbete som lagts ner på dessa tidningar! Kan ana mig till att tidningstillverkningen var lite annorlunda 1925, jämfört med idag... =)


Underbart roligt att bläddra försiktigt i tidningarna och hitta små härliga annonser. Perfekt att använda till tavlor och annat pyssel. Gnistrande glas och porslin med detta tvätt-extrakt...


Och reklam för Kodak... Nog såg kameran lite annorlunda ut då också...


Gjorde fler fynd hos Eufemias, som är väl värt ett besök om ni tar en tur till Öland och vill göra fina loppisfynd. Kunde ha gått omkring där i timmar...

Nu är det jobb som gäller här i ett par veckor till, innan det är dags för semester igen, härligt! Önskar er alla en underbar dag i sommarsolen!

tisdag 5 juli 2011

Tillbaka hemma igen efter några fantastiska dagar på underbara Öland...
Visst är borta bra och hemma bäst, men jag hoppas att vi snart kan åka tillbaka till denna fantastiska ö igen. Trots att vi försökte hinna med att se och göra så mycket som möjligt under dessa dagar finns så mycket kvar att upptäcka. Under denna resa tog vi bland annat en tur till Ölands norra udde.


Grinden hittade jag vid de gamla fyrvaktarbostäderna vid fyren Långe Erik där vi också hittade en härlig plats att fika på.


Vi promenerade en stund vid fyren, bara så härligt att vara vid havet och vi hade verkligen tur med vädret...


Skulle nog kunna gå i timmar vid stranden och leta efter vackra stenar som slipats av vågorna och snäckor som sköljts upp på stranden...


För den som gillar loppis (som jag..) är Öland såklart ett paradis. Här är det tätt mellan skyltarna som visar till loppisar av olika slag. Fick med mig en del roliga fynd som jag visar en annan dag...