torsdag 1 mars 2012

Pyssel med spets...

Oj, det blev lite längre uppehåll från bloggen än vad jag räknat med, nu springer tiden fram igen, redan torsdag! I söndags satte vårsolen fart på mig och jag fick städat upp kring mitt skrivbord som av någon anledning alltid lyckas bli fyllt med pysselmaterial och bra-att-ha-saker.

Nu går det faktiskt att sitta där och pyssla igen, men jag insåg att jag saknade en lampa vid mitt lilla bord. En del lampfötter fanns här, men inga passande skärmar till. I en butik i stan såg jag en härlig lampskärm som var gjord bara med hjälp av olika band och bestämde mig för att prova. På loppis hittade jag några stommar till skärmarna för en femma, och sedan var det bara att sätta igång.


Hittade lite olika typer av spets som jag hade liggandes här hemma som jag knöt runt stommen och fyllde också på med trasor av tyg i vitt och beige. Efter en stunds knytande är nu min lilla lampskärm färdig och jag har ljus vid bordet så att jag kan pyssla även på kvällarna.


Upptäckte att det var ett väldigt roligt, enkelt och snabbt pyssel och medan jag satt och knöt dök det upp nya lampskärmsidéer, så det blir nog inte den sista lampskärmen som tillverkas i pysselhörnan hos mig.

Våren kom av sig lite häromkring, men jag hoppas den dyker upp igen till helgen. Springer nu runt i trädgården och tittar efter blommor och snart ska jag nog kunna plocka in lite snödroppar som jag sett är på väg. Har ni hittat vårtecken hos er också?

Tack för att ni tittade in hos mig, önskar er en härlig torsdag!

15 kommentarer:

Härliga Livet sa...

Vilken fin lamp skärm du har fått till. Det är ju så kul när det bara ploppar upp nya idéer hela tiden. Jag har inga vår blommor i min trädgård för rådjuren äter upp allt. Så då köper jag och har inne istället.
Ha en fin Torsdag.
Kram Pernilla

Anonym sa...

Vilken jättefin lampskärm,snödropparna
har kommit upp runt stora trädet härligt
kram
Lena

Systrarna Karlsson sa...

Härlig lampskärm. Även här är vi lite förtjusta i det här med lampskärmar och band;) Vi tänkte länka till ditt pyssel i vårt skafferi. HOppas det går bra. (annars får du höra av dig)

Önskar dig en ljuvlig dag (här i trädgården finns både snödroppar och krokusar)

Helen sa...

Den idén lär jag ju låna lite =). Om jag nånsin får tid till att pyssla med sånt nu när det e full fart här hela dagarna =).

Vita Falkens Lantliv sa...

Wow så häftigt! Snyggt med:) Gud var du är pysslig! Den där ideen kanske jag skäl;)

Kram Susanne

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman! Tack för titten..Men vad är gimp? Nu blev jag nyfiken... Vad du pysslar o grejar,så fint så...Vårtecknet här är väl att växthuset är på G,hihi Kram på dej / Gunilla

idémakeriet sa...

vilken söt skärm det blev, toppen.
jag skickar dig en famn med solstrålar.
Kram Gerda

Änglaskåp sa...

Jösses så söt...vad påhittig du är ...ha en fin helg.Kram Kicki

Karin - BroHagen sa...

Åh vilken söt lampa du fick till där!

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa huvvet är inte mä alls förstår jag..Gimp ej prövat men ska komma ihåg det då..har ju picnic nu men det försvinner i april..kram gumman :))

kathas kortmakeri sa...

Hejsan!
Vilken fin lampskärm du pysslat ihop. Blir lite sugen på att pröva.
Ha en fin helg!
Kram Katha

Änglarum sa...

Hej! tycker det blev jätte sött,kul att knåpa ;) Trevlig helg kram Jessica

Rapport till Vänfors sa...

Lampan blev riktigt, riktigt fin. Så enkelt och endå blev det så bra. Inte omöjligt att jag härmar dig framöver:)
Kram Annika

Anonym sa...

Vilken fin lampa!!! Snor nog din ideé!!
Kramiz
Mamz

Anonym sa...

vilken lampskärm!! Du skulle ju ha en egen butik.Kram anna